Overview

Challenge

Forsyth School needed to develop a vision for newly acquired land located west of their existing campus. The goal of the master plan and site plan was to provide a framework that would allow the Big Backyard project to grow in program and landscape over time.

Solution

Lawrence Group worked with Forsyth School to develop a campus master plan and capital campaign materials to fund planned renovation and school expansion. The team adapted an existing residence into a functional education building, renovated an existing campus building, and provided landscape architecture to extend the school’s outdoor play space. The school worked with the Audubon Society to develop a landscape plan consisting of native plantings and bird-friendly environments. Active discovery is encouraged in the Big Backyard as children stretch their imaginations, explore, invent and play.