Overview

Challenge

Located on the edge of the historic downtown, the City of Georgetown needed to convert a former 1980s library with an open floor plan into offices for city agencies and smaller multi-function spaces. The existing space also had a stepped façade, which had worked well with library stacks but was not necessarily conducive for an office building.

Solution

To accommodate the Owner’s full program, Lawrence Group’s design expanded the building footprint in selective areas to reconcile the geometry of the stepped façade but still maintain the dynamic form of the existing iconic building. The city hall and municipal court share a common landscaped area, which will be extended in the future to create a new gathering space for the community. The project supports the council’s vision statement for the city: “Georgetown: A caring community honoring our past and innovating for the future.”