The Ross School – Senior Thesis Building

Overview

Challenge

As a cornerstone in the initial growth of The Ross School campus, there was a need for a dedicated building for the senior class to accommodate the self-directed curriculum and complex spatial requirements.

Solution

Central to the program for the new building was a research library with periodical and general reading area, lending catalog with open stacks and circulation desk, a research area and private study carrels, media room, meeting space, and access to the building exterior as well as the lecture hall. Abundant works of art by classic and contemporary masters, the integration of extensive technology, and the use of evocative materials and architectural forms support the varied class and self-study programs and foster a sense of community. The building also contains state-of-the-art distance learning and connectivity systems, a 120-fixed seat lecture hall, student docking stations, classrooms, science labs and music practice rooms.